Coronavirüs Sebebiyle Ölen Kişi Sayısı Son Durum

0

2020 yılının başında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünya geneline yayılmaya başlayan yeni coronavirüs 2019-nCoV, birçok şehre giriş çıkışın yasaklanmasına rağmen hala kontrol altına alınmış değil.

Çin’de resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara göre, 6 Şubat 2020 tarihi itibariyle yeni corona virüsten etkilenen toplamda yaklaşık 30 bin kişi bulunurken, 4 bin kişinin durumu ciddi olduğu ve 565 kişinin coronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Yeni corona virüs, her ne kadar başlangıç olarak Çin’de ortaya çıkmış olsa da, şu ana kadar dünyanın farklı bölgelerinde bulunan 25 ülkede görüldüğü açıklandı. Fakat, virüsün bulaştığı tespit edilen kişiler arasında özellikle Hindistan ayrı bir öneme sahip olarak görülüyor.

Hindistan, çok büyük bir yüz ölçümüne yayılmış yaklaşık 1 milyar insanın bulunduğu son derece kritik bir ülke konumunda bulunuyor. Bu kritik önemin nedenlerinden biri de, halkın büyük bir bölümünün fakirlik ve sefalet içerisinde yaşıyor oluşundan kaynaklanıyor. Eğer, virüsün burada yayılmaya başlaması durumunda, karantinaya almanın Çin’in Wuhan kentindeki kadar kolay olmayacağı ve yeterli sağlık desteği sağlanamayacağı için yeni coronavirüsün büyük bir salgına dönüşebileceği öngörülüyor.

Şu ana kadar Hindistan genelinde görülen coronavirüs bulaşan insan sayısının sınırlı olması, salgın korkusunu hafifletiyor olsa da, riskin varlığı sebebiyle Asya ülkelerinin diken üstünde olduklarını söylemek gerekiyor.

Coronavirüs Tedavisi Bulundu mu

Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan resmi verilere göre, bu virüsün tedavisi için hala bir ilaç veya aşının bulunmadığı duyuruldu.

Coronavirüs için Aşı Var mı

Çin hala coronavirüs için kesin bir tedavinin bulunmadığını belirtirken, Tayland AIDS hastalarından kullanılan ilaçların coronavirüs bulaşan bir kişide olumlu etkide bulunduğunu açıkladı. Fakat, virüsün bulaştığı herhangi bir ikinci kişide tedavinin olumlu sonuç verdiği kanıtlanmadığı için ilk yapılan tedavi, şimdilik şans faktörü olarak yorumlanıyor.

Ayrıca, Çin’de hastalığa yakalandığı kesinlik kazanan yaklaşık 1000 civarı kişinin yapılan destekleyici bakımın ardından iyileştiği göz önüne alındığında, Tayland’ın bir hasta üzerinde deneyip başarılı olduğunu söylediği yöntemin kesinlik kazanması zor görünüyor.

Bu virüs hakkında daha detaylı bilgi için linke tıklayınız: Coronavirüs Nedir

Bunları Biliyor Muydunuz
Yazı Hakkında Sorularınızı Bize Yazın

E-posta hesabınız başka kullanıcılar tarafından görülmeyecektir.